A Food Affair

A Food Affair
© Johan Martens
Kenmerken
Prijzen
Budget €Tasting Menu €44,90 per persoon
Voorgerecht €11,5 tot €22,9
Hoofdgerecht €18,90 tot €26,90
Nagerecht €8 tot €9
Openingsuren
ma gesloten
di van 18:30 tot 21:30
wo van 18:30 tot 21:30
do van 12:00 tot 14:00 en van 18:30 tot 21:30
vr van 12:00 tot 14:00 en van 18:30 tot 21:30
za van 18:30 tot 21:30
zo gesloten

Over A Food Affair

Oosters gastronomisch met Vlaamse inslag

Er zijn zo van die adresjes die je altijd doorgeeft aan mensen als ze vragen waar ze in Gent eens 'wat anders dan anders maar toch goed' kunnen eten. A Food Affair op de Korte Meer is er daar eentje van. Een beetje prijzig, maar het is dan ook erg lekker. Dus ja: we zijn fan, maar dat wil daarom niet zeggen dat we onze kritische ingesteldheid thuislaten wanneer we er op de middag binnenstappen via de trapjes van de zaak.
We zijn met z'n drieën en kiezen ervoor om een lange lunch te nemen, want 's avonds zit het restaurant van Laurent Locquet en zijn vriendin Ellen doorgaans tjokvol en je moet er daarom soms een week op voorhand al reserveren. Dat is enerzijds ergerlijk, anderzijds wel het bewijs dat er een klein goudmijntje aan de Korte Meer ligt.
A Food Affair is een wokrestaurant, maar dan met een grote W. Het interieur is dieprood met donkerhouten tinten en gedimd licht, maar toch hangt er een lichte sfeer, misschien mede door de prachtige foto's van lachende Aziatische kindjes aan de muur.
We aperitieven met heerlijk krachtige rode porto (€4) en zachte witte huiswijn (€3,5) vooraleer we de voorgerechten aanvallen. We krijgen de springrolls van kip (€10,90) op tafel, samen met carpaccio van gebraden rundvlees (€13,5) en carpaccio van tonijn (€14,9). De springrolls zijn gloeiend heet maar heerlijk krokant en mals. En ook de carpaccio's, beide bedolven onder allerlei groentjes en parmezaan, krijgen onze goedkeuring. Het rundvlees is net voldoende gepeperd en de tonijn is lekker zilt.
Met opzet zoeken we gewoon naar foutjes, maar we vinden ze niet. Zelfs de glazen waarin we onze Perrier (€2,20) laten uitschenken zijn brandschoon en ook de tafellakens zijn onberispelijk gestreken.
De hoofdgerechten bestaan ditmaal uit vlees, tweemaal de teriyaki (€25,9) en de gegrilde kip op Japanse wijze (€17,9). De gesneden groentjes in beide gerechten zijn perfect bijtgaar gewokt en geven elk hun eigen specifieke smaak af, van de lente-uitjes tot de champignons en de aubergines. Maar vooral het vlees, zowel het rundvlees in de teriyaki als de kip, is effenaf perfect gebakken. Met een stevig korstje aan de buitenkant, maar nog sappig smaakvol binnenin. Misschien, héél misschien is de pepermolen iets te fluks over het rundvlees gegaan, maar nu zoeken we écht spijkers op laag water. Eerlijk is eerlijk: er wordt getoverd in de keuken van Locquet.
We sluiten af met koffie (€2,2). Voor drie personen betalen we €133,90. Dat is niet weinig, maar je krijgt er wel een uiterst smakelijke en speciale maaltijd voor terug. En het blijft een leuk adresje om gasten mee te verrassen.

Na zes jaar blijft A Food Affair een perfecte plaats voor een intiem, aangenaam oosters etentje.

woord Thierry Van der Maelen
(15/04/2009)
      mail Mail een vriend      print Printversie

Geef jouw mening over A Food Affair

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 3
 
  5/5

 
  5/5

Guy .vd - 29/06/14 10:39

Zeer geslaagde avond. De sfeer zit goed, vriendelijke bediening, mooi wijnaanbod. Al meerdere oosterse resto's bezocht , maar a food affair weet het toch net iets anders te brengen , frisse smaken en correcte gaartijden. Leuk dit adres ontdekt te hebben !

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  5/5

Joannes - 12/05/14 18:40

Wilde paarden, stalen kettingen; een tot de tanden gewapend politiecordon en sporadisch geldgebrek zijn de enige zaken die ons hier kunnen buiten houden. Altijd superlekker, ongelooflijk gezellig en vriendelijke bediening. IK WIL TERUG !!!

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  5/5

Wim, Cafe Parti - 12/01/14 19:42

Afgelopen woensdag eindelijk eens in Food Affair -meestal volgeboekt- nog een tafel vrij kunnen krijgen voor 3 personen en de culinaire ervaring in dat restaurant is moeilijk te omschrijven , de superlatieven schieten mij te kort... Heerlijke avond gehad. De ontvangst, de wijn , de voorgerechtjes - inktvis salade met oosterse kruiden, de oosterse curry met kalfsvlees enz... Mijn tafelgenoten waren in de wolken ! Echt een aanrader en zonder twijfel een van de beste restaurants van Gent en ver daar buiten. Ik weet als zaakvoerder van een restaurant wat het vraagt om innovatief te blijven maar Food Affair blijft echt een schot in de roos. De pure ziel die deze mensen in hun kwaliteit stoppen is on-overtrefbaar . Bij deze echt een welgemeende pluim op het werk. Ik kan niet wachten om binnenkort nog eens terug te gaan en van een (h) eerlijke maaltijd te genieten. Op alle vlakken TOP ... Prijs-kwaliteit kent dit geen gelijke ... Wim

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over A Food Affair

Korte Meer 25
9000 Gent
Tel: 09/224.18.05

www.afoodaffair.be

toon kaart


Meest bekeken resto's

metriweb resto | agenda | shopping | DM.City Brussel | DM.City Leuven | DM.City Antwerpen | DM.City Gent | DM.City
Contact
Redactie: 02/454.26.36, redactie@dmcity.be, Advertenties: 02/454.26.26, DM.City
Andere sites van De Persgroep Publishing
hln.be - demorgen.be - 7sur7.be - regiojobs.hln.be - goedgevoel.be - nina.be - DM.City Brussel - DM.City Leuven - DM.City Antwerpen - DM.City Gent - AutoTrack - dieetlijn.be - expertminceur.be - persgroep.be - ad.nl - volkskrant.nl - trouw.nl - parool.nl
Copyright © 2014 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden